Lachende vrouw kijkt naar andere vrouw
  1. Over Rikkingahof

Over Rikkingahof

Rikkingahof is een kleinschalige woonvorm waarbij er aandacht is voor u als persoon. Rikkingahof ligt in het centrum van Oosterwolde, vlakbij een bosrand. Dus overal dichtbij, maar toch in de natuur. Het unieke aan Rikkingahof is, dat u hier kunt komen wonen als echtpaar mits beide een indicatie hebben. U heeft dan dus allebei zorg nodig. Rikkingahof is geschikt voor zowel mensen met lichamelijke beperkingen als mensen met dementie.

Dagverzorging

Bewoners die wegens bijvoorbeeld dementieklachten meer behoefte hebben aan een vaste dagstructuur, kunnen deelnemen aan dagverzorging. Dagelijks worden er diverse activiteiten aangeboden bij ons verzorgingshuis in Oosterwolde. Denk bijvoorbeeld aan geheugentraining, bewegingsactiviteiten, creatieve handvaardigheid, koffiedrinken en gezamenlijk eten.

Diensten

Bewoners kunnen gebruik maken van een aantal handige diensten. Rikkingahof beschikt in iedere laan over een Buurtkamer waar bewoners altijd naar toe kunnen en waar ook maaltijden genuttigd kunnen worden. Hier worden onder andere activiteiten gedaan die bij de dagverzorging horen. Ook heeft Rikkingahof een kapsalon en een pedicure. Fysiotherapie is ook mogelijk binnen Rikkingahof.

Aanmelden

Om in één van de locaties van Zorggroep Liante te wonen, is een indicatie nodig. Deze wordt afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Met een positieve indicatie voor verblijf heeft u, als overbruggingsperiode, meteen toegang tot bijvoorbeeld kortdurende opname en dagverzorging. Een indicatie is trouwens niet van toepassing wanneer u in een aanleunwoning wilt gaan wonen.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over wonen in Rikkingahof? Bel ons dan gerust op telefoonnummer 0516 567 660.

Zorggroep Liante

Rikkingahof is één van de zeven locaties van Zorggroep Liante.

Contact

Rikkingahof 1
8431 MB Oosterwolde
T 0516 567 660

Menu