Wonen in Rikkingahof

Rikkingahof is een multifunctioneel woonzorgcentrum en wooncentrum. We verlenen ondermeer huisvesting, zorg, welzijn en facilitaire dienstverlening. Hierbij we proberen mensen te stimuleren en actief te houden in de zaken die ze zelf willen doen. Rikkingahof staat midden in de Oosterwoldse samenleving. Mensen uit de buurt zijn dan ook van harte welkom bij de vele activiteiten die georganiseerd worden. Ook kunnen ze gebruik maken van onze servicemogelijkheden.

Diensten

U kunt gebruik maken van een veelvoud aan handige diensten. Een hotelmatige dienst die u helpt uw appartement schoon te houden, een technische dienst voor allerhande klussen. Rikkingahof beschikt verder over ondermeer een eigen wasserij, een winkel, een beautysalon en een kapsalon. Bijzonder is dat onze keuken elke dag verse warme maaltijden bereidt. U kunt uw maaltijd in uw eigen appartement of in het restaurant nuttigen. Uiteraard is iedereen welkom in ons gezellige restaurant.

Tijdelijk verblijf

Heeft u tijdelijk een zorgplaats nodig? Ook dan kunt u bij Rikkingahof terecht. Dit kan zich voordoen wanneer u bijvoorbeeld na een verblijf in een ziekenhuis nog niet geheel in staat bent om zichzelf te verzorgen of wanneer zelfstandig wonen tijdelijk niet mogelijk is. Voor tijdelijk verblijf is wel een indicatie via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig.

Groepsverzorging

Clienten die wegens bijvoorbeeld dementieklachten meer behoefte hebben aan een vaste dagstructuur, kunnen deelnemen aan groepsverzorging. Dagelijks worden er diverse activiteiten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan geheugentraining, bewegingsactiviteiten, creatieve handvaardigheid, koffiedrinken en gezamenlijk eten.

Aanmelden

Om in één van de locaties van Zorggroep Liante te wonen, is een indicatie nodig. Deze wordt afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Met een positieve indicatie voor verblijf heeft u, als overbruggingsperiode, meteen toegang tot bijvoorbeeld kortdurende opname, dagopvang en dagverzorging. Een indicatie is trouwens niet van toepassing wanneer u in een aanleunwoning wilt gaan wonen.

Wat vindt u in Rikkingahof

De buurt komt
samen in ’t Trefpunt
voor de vele activiteiten.

Restaurant Et Veurhuus

Activiteiten in De Schure

Bibliotheek

Binnen fietsen in wintertuin

Sportruimte

Informatiepunt

’t Hof van Rikkinge

twt_icn   fb_icn   li_icn