1. Wonen
  2. Wonen in Rikkingahof

Wonen in Rikkingahof

Rikkingahof is een multifunctioneel woonzorgcentrum en wooncentrum. We verlenen onder meer huisvesting, zorg, welzijn en facilitaire dienstverlening. Hierbij proberen we mensen te stimuleren en actief te houden in de zaken die ze zelf willen doen. Rikkingahof staat midden in de Oosterwoldse samenleving. Mensen uit de buurt zijn dan ook van harte welkom bij de vele activiteiten die georganiseerd worden. Ook kunnen ze gebruik maken van onze servicemogelijkheden.

Diensten

U kunt gebruik maken van een aantal handige diensten. Een hotelmatige dienst die u helpt uw appartement schoon te houden, en een technische dienst voor allerhande klussen. Rikkingahof beschikt verder in iedere wijk over een Buurtkamer waar bewoners altijd naar toe kunnen en waar ook maaltijden genuttigd kunnen worden.

Tijdelijk verblijf/ELV

Heeft u tijdelijk een zorgplaats nodig? Ook dan kunt u bij Rikkingahof terecht. Dit kan zich voordoen wanneer u bijvoorbeeld na een verblijf in een ziekenhuis nog niet geheel in staat bent om uzelf te verzorgen of wanneer zelfstandig wonen tijdelijk niet mogelijk is. Rikkingahof kan u dan een 24-uurs zorgomgeving bieden in een volledig ingericht eigen appartement of studio. Voor tijdelijk verblijf (eerste lijnsverblijf) is wel een indicatie via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig.

Groepsverzorging

Cliënten die wegens bijvoorbeeld dementieklachten meer behoefte hebben aan een vaste dagstructuur, kunnen deelnemen aan groepsverzorging. Dagelijks worden er diverse activiteiten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan geheugentraining, bewegingsactiviteiten, creatieve handvaardigheid, koffiedrinken en gezamenlijk eten.

Aanmelden

Om in één van de locaties van Zorggroep Liante te wonen, is een indicatie nodig. Deze wordt afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Met een positieve indicatie voor verblijf heeft u, als overbruggingsperiode, meteen toegang tot bijvoorbeeld kortdurende opname, dagopvang en dagverzorging. Een indicatie is trouwens niet van toepassing wanneer u in een aanleunwoning wilt gaan wonen.

Zorggroep Liante

Rikkingahof is één van de zeven locaties van Zorggroep Liante.

Contact

Rikkingahof 1
8431 MB Oosterwolde
T 0516 567 660

Menu