Dagverzorging

Ouder worden is niet altijd even makkelijk. Lichamelijke en/of geestelijke achteruitgang maakt het leven van alledag een stuk uitdagender. Misschien ondervindt u daardoor moeite om de dag betekenisvol in te vullen of voelt u zich als gevolg hiervan vaker eenzaam. Dan is dagverzorging van Zorggroep Liante er om u te helpen. Als bewoner van Rikkingahof kan dit een aangename vorm van ondersteuning zijn bij het wonen.  

Meteen de zorg waar u om vraagt

Persoonlijke zorg is altijd dichtbij als u besluit te kiezen voor onze activiteiten in de buurtkamers. Daar zult u ook andere bewoners tegenkomen, maar nooit meer dan acht personen tegelijk. Vrijwilligers en erkende verzorgenden ondersteunen u bij het programma, die vooral is ingericht naar uw wensen en die van andere deelnemers. Wij willen dat u telkens weer een fijne dag beleeft.

Voor ouderen met een zorgindicatie

Dagverzorging is niet bedoeld voor iedere oudere. Zonder een indicatie van de arts, waaruit blijkt dat u in uw doen en laten zeer afhankelijk bent van zorg, kunt u helaas niet meedoen. Neem dan een kijkje op onze pagina voor dagbesteding. Dagverzorging is er dus voor ouderen met aantoonbare beperkingen, maar die zich daardoor zeker niet uit het veld laten slaan. Zij vinden er een leuke dag in goed gezelschap en met tal van activiteiten, ondersteund en begeleid door professionele verzorgers. 

Wat te doen tijdens dagverzorging?

Omdat u – net als andere ouderen – veel waarde hecht aan het ontmoeten van generatiegenoten, helpen wij een handje om dit samenzijn vorm te geven. Het door ons ontworpen dagprogramma bestaat altijd uit een perfecte mix van inspanning en ontspanning. Die stellen we graag met u samen, zodat er ruimte is voor u om wensen kenbaar te maken. Of het nu een creatieve ochtend, een wandeling, een uur zingen, bewegingsoefeningen of het nuttigen van een lekkere maaltijd betreft; wij verzekeren u en medebewoners van een goed verzorgd dagprogramma.

Deelnemen aan dagverzorging

Dagverzorging is speciaal voor bewoners van Rikkingahof. Vanwege de kleinschalige woonvorm creëren we een op maat gemaakt programma, aansluitend bij de wensen en behoeften van de bewoners. Wilt u weten of wonen in Rikkingahof bij u past? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag! 

Maaltijdservice van ZorgThuis

Wilt u een heerlijke maaltijd thuisbezorgd hebben en woont u in de gemeenten Ooststelling­werf, Weststellingwerf, Smallingerland of Noordenveld (Maaltijdservice Drenthe)?

Neem dan gerust contact met ons op via 0516 568 770 of vul het contactformulier in.

Dagbesteding voor thuiswonende ouderen

Woont u nog thuis en wilt u graag een gezellige dag doorbrengen met leeftijdsgenoten uit de buurt? Ook dat is mogelijk in Rikkingahof. U kunt deelnemen aan Dagbesteding van ZorgThuis.

Ons zorgaanbod

U kunt bij Rikkingahof kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in Rikkingahof of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.