Geestelijke verzorging

Uw leven kent vele gewoonten en tradities. Stuk voor stuk zijn die zo vanzelfsprekend geworden dat u bijna vergeet dat het ook anders kan lopen. Veranderingen kunnen soms enorme impact hebben op uw manier van leven. U merkt dat het moeilijk is om met de nieuw ontstane situatie te leven en zit vol onbegrip. Vele vragen vallen u lastig, vooral over het hoe en waarom. Het beantwoorden van deze levensvragen is geen gemakkelijke opgave. Weet dan dat u op zulke momenten kunt rekenen op onze hulp. Wij zijn er voor u.

Begeleiding en ondersteuning

Onze geestelijk verzorger is erop getraind om psychische hulp en begeleiding te bieden. Al vraagt u hem of haar gevoelsmatig naar het onmogelijke, dan nog komen jullie er samen uit. Door een persoonlijk gesprek aan te gaan, kiest u voor een onafhankelijke, vertrouwde professional die nooit zal oordelen of veroordelen. Hij of zij stelt alles in het werk om antwoorden te vinden voor de vragen die u bezighouden. Onze geestelijk verzorger luistert aandachtig naar uw verhaal.

Al uw vragen

Afhankelijkheid en verlies zijn twee belangrijke thema’s die vooral een rol van betekenis spelen bij het ouder worden. Het is lastig om anderen toe te staan zich met uw zorg en welzijn te bemoeien. U krijgt het gevoel dat alles u door de vingers glijdt. Machteloosheid speelt ook een rol van betekenis bij het verlies van dierbaren, het uitvallen van functies van lichaam en geest en het noodgedwongen verlaten van uw vertrouwde woonomgeving. Onze geestelijk verzorger bespreekt deze zaken met u. Verder kunt u bij hem of haar terecht voor:

  • Vragen over (de zin van) het leven
  • Vragen gerelateerd aan religie en spiritualiteit
  • Vragen over levenseinde
  • Vragen over omgaan met ziekte en verlies van zelfstandigheid
  • Vragen over verdriet en rouwverwerking
  • Vragen over het verlaten van de eigen woning
  • Het zoeken naar een dagelijks levensdoel
  • Terugblikken op al het moois wat u vroeger heeft meegemaakt
  • Het leven (leren) loslaten

Voor wie?

Onze mentale professional maakt deel uit van ons zorgaanbod. Als bewoner van een van onze woonzorgcentra kunt u daarom een beroep doen op zijn of haar hulp en expertise. Dat geldt net zo goed voor uw naasten, die misschien met dezelfde vragen worstelen. Wat uw afkomst ook is of waar de levensvraag ook over gaat; u verdient een bevredigend antwoord. Onze geestelijk verzorger neemt alle tijd die daarvoor nodig is.

Contact opnemen

Heeft u last van beknellende levensvragen? Wacht dan niet langer en geef het aan bij uw persoonlijke verzorger. Een afspraak met onze geestelijk verzorger is snel ingepland. Of voor als u liever zelf uw persoonlijke gesprek regelt, dan belt u naar 0516 567 660.

Ons zorgaanbod

U kunt bij Rikkingahof kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in Rikkingahof of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.