Palliatieve zorg

Ooit volgt er een moment waarop uw leven eindigt. Dat is het enige waar we bij leven zeker van zijn. De ene persoon verlaat ons vrij plotseling en kerngezond, maar veel vaker zien we het einde naderen door een opstapeling van lichamelijke en/of geestelijke gezondheidsproblemen. Als dit ook voor u gaat gelden, dan wordt het voor naasten langzaamaan steeds intensiever om voor u te zorgen. Wanneer de zorg onhoudbaar dreigt te worden, kunnen zij rekenen op palliatieve zorg van Zorggroep Liante. Dat is wel zo geruststellend, voor u en voor uw naasten.  

Hoe ziet uw laatste levensfase eruit?

De laatste levensperiode is voor u en uw familie gelijk ook de meest zware en hectische van allemaal. U weet dat het einde nu echt nadert en moet nadenken over de invulling en het verloop van die laatste dagen, weken of maanden. Wenst u bijvoorbeeld thuis te sterven? Dat is een veelgehoorde wens van mensen die vóór u het aardse leven hebben verlaten. Echter, zonder professionele zorg is dit niet mogelijk.    

Palliatieve zorg

Er alles aan doen om voor u en uw naasten de hoogst mogelijke kwaliteit van leven te kunnen garanderen; dat is het doel van palliatieve zorg van Zorggroep Liante. Concreet betekent deze vorm van zorg dat onze professionele verzorgers voortdurend uw pijnlevel nauwkeurig beoordelen en zo nodig passende middelen inzetten om het lijden te verlichten. Palliatief is afgeleid van pallium, oftewel ‘mantel’. Dat is veelzeggend voor onze zorg voor u: wij bekommeren ons om al onze cliënten door ze met een mantel van aandacht te omringen.  

Wat valt onder palliatieve zorg?

Palliatieve zorg staat voor meer dan het controleren van uw pijngrens en het bestrijden van lichamelijk lijden. Bij Zorggroep Liante is er gedurende de laatste levensfase ook volop aandacht voor psychologische, sociale en bovenmenselijke vragen. Wij vinden het al even belangrijk om de grote levensvragen weg te nemen, voor u en de mensen die u dadelijk nalaat.

Uw afscheid zelf in de hand

Het is niet de bedoeling dat wij voor u en uw dierbaren gaan bepalen hoe uw laatste levensfase zo comfortabel mogelijk wordt ingevuld. Wél kunt u rekenen op respectvolle behandeling en begeleiding van onze medewerkers. Zij zijn er om uw naasten te ontzorgen bij de verzorging voor u, maar luisteren even goed naar uw wensen en behoeftes. Ook tonen zij zich betrokken bij u.

Goede samenwerking

Om te laten zien dat wij ons om u bekommeren, is het belangrijk dat wij investeren in een nauwe en goede samenwerking met u, uw dierbaren, de huisarts, het ziekenhuispersoneel en misschien ook wel andere zorgpartners. Wij geloven dat onze medewerkers u de best mogelijke zorg kunnen bieden door één persoonlijke contactverzorgende in te schakelen en zo veel mogelijk hetzelfde zorgpersoneel bij u langs te laten komen. Op die manier houden we grip op uw situatie en rekening met uw wensen.  

Meer weten over zorg tijdens de laatste levensfase?

Voor als u meer informatie nodig heeft over palliatieve zorg, neemt u dan contact op met uw persoonlijke verzorgende of stel uw vragen aan onze servicemedewerkers via 0516 568 770. Palliatieve zorg is mogelijk voor alle bewoners van onze woonzorglocaties, maar ook voor thuiswonende ouderen. In beide gevallen nemen we graag de verschillende opties met u door.

Ons zorgaanbod

U kunt bij Rikkingahof kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in Rikkingahof of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.