Personenalarmering

Onze diensten reiken veel verder dan de vier muren van Rikkingahof. Ook als u elders in of rondom Appelscha woont, zijn onze zorgdiensten er om u te helpen. Neem bijvoorbeeld personenalarmering, wat betekent dat u onmiddellijke hulp krijgt wanneer er thuis iets ergs met u gebeurt. In zulke situaties doet u met één druk op de knop de alarmbellen bij ons rinkelen. Of u nu overdag of ’s nachts met spoed hulp nodig heeft; wij zijn bereikbaar voor u. Dat is vast een hele geruststelling.

Eenvoudig spoedhulp op gang brengen

Bij Zorggroep Liante snappen we dat er niks fijners is dan oud worden in uw eigen woning. Maar die zelfstandigheid kan ook zomaar plaatsmaken voor afhankelijkheid. Dat baart u zorgen. Wat komt er van mij terecht als ik op de grond val? En word ik wel op tijd gevonden als mijn gezondheid direct in gevaar is? Deze en andere vragen spoken misschien regelmatig door uw hoofd. Met onze personenalarmering is er geen reden tot paniek. U bent niet toegeleverd aan buren of verre familie, want ons zorgpersoneel is altijd dichtbij.  

Een constant veilig gevoel

Dankzij de vele technologische mogelijkheden is het vandaag de dag mogelijk om hulp op afstand te regelen. Wanneer u voor personenalarmering kiest, installeren we meteen een elektronisch kastje bij u in de woonkamer. Die staat regelrecht in verbinding met de huistelefoon, waarmee u in geval van een noodsituatie zonder telefoon met ons kunt praten. Om contact met ons te krijgen, drukt u op de knop van de medaillon of polsband die u tevens van ons ontvangt.

Hoe schakelt u personenalarmering in?

Het uitgangspunt bij personenalarmering is dat u zo snel en eenvoudig mogelijk hulp krijgt bij een noodsituatie. Het principe is dan ook zo simpel: u drukt de knop op uw medaillon of kastje in en onze medewerkers slaan meteen alarm. Om vlot te kunnen handelen worden de belangrijkste gegevens over u meteen voor ons in kaart gebracht. Spoedig bellen we u in via de spreek-luisterverbinding. Hiervoor hoeft u de telefoon niet op te nemen. Hulpverlening wordt meteen geregeld en een verzorgende van ZorgThuis komt bij u langs.

Let op: personenalarmering is niet kosteloos.

Personenalarmering aanvragen

Ga voor een zeker gevoel. Wilt u gebruik maken van personenalarmering of heeft u vragen? Neem dan contact op met ZorgThuis, onderdeel van Zorggroep Liante. 

Ons zorgaanbod

U kunt bij Rikkingahof kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in Rikkingahof of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.