Wonen

Rikkingahof is gelegen midden in de samenleving van Oosterwolde, hier is het gevoel van thuis komen. Rikkingahof is een kleinschalige woonvorm waarbij er aandacht is voor u als persoon. Rikkingahof ligt in het centrum van Oosterwolde, vlakbij een bosrand. Dus overal dichtbij, maar toch in de natuur.

Appartementen

Rikikingahof beschikt over tien ruime en moderne appartementen met twee slaapkamers op elke etage. Er zijn in totaal 30 appartementen verdeeld over drie etages. Elke etage heeft een eigen naam: Bloemenlaan, Bomenlaan en Vogellaan. Op elke laan is een gezamenlijke huiskamer met een royale keuken en kookeiland. Daarnaast heeft iedere laan een ruime gang met verschillende gezellige zithoekjes. Gezellig kletsen op de gang kan dus zeker!

De appartementen hebben een oppervlakte van 72m2, ieder met een eigen entree. Alle appartementen hebben een eigen terras of balkon. Onderstaand een voorbeeld van een plattegrond van een appartement in Rikkingahof. 

plattegrond rikkingahof

Wonen met zorg

Het mooie en unieke aan Rikkingahof is, dat u hier kunt komen wonen als echtpaar mits beide een indicatie hebben. U heeft dan dus allebei zorg nodig. Rikkingahof is geschikt voor zowel mensen met lichamelijke beperkingen als dementie. De zorg die u nodig heeft, krijgt u van de professionele zorgmedewerkers van Rikkingahof. Persoonsgericht blijft hier een belangrijk aspect. Er wordt gewerkt met vaste medewerkers in een klein betrokken team. Het welzijn van u vinden wij erg belangrijk. Elke dag worden er activiteiten aangeboden, zowel voor binnen als voor buiten. Heeft u een idee voor een activiteit, laat het weten. De activiteiten worden samen met u, als bewoner, bedacht. Bewoners kunnen ook gebruik maken van onder andere de kapsalon en pedicure binnen Rikkingahof.

Maaltijden vanuit Rikkingahof

Wilt u graag op uw eigen appartement eten of samen met anderen? Beide is mogelijk, de keuze is aan u. Om de warme maaltijden hoeft u zich ook geen zorgen te maken, deze worden dagelijks vers klaargemaakt in de huiskamers. Er worden keuze maaltijden samengesteld, dit gaat altijd in samenwerking met de bewoners. Meehelpen met koken kan natuurlijk ook!

Onze visie en werkwijze

Bij Zorggroep Liante draait alles om mensen: cliënten, medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en familie. Zij staan in onze zorg en service centraal. We willen een veilige omgeving bieden waar mensen verrast, verrijkt en verbonden worden. Waar iedereen zich thuis voelt en leeft zoals hij of zij dat wil. Een open houding naar onze omgeving speelt hierin een belangrijke rol. 

Meer informatie over wonen

Om in één van de locaties van Zorggroep Liante te wonen, is een indicatie nodig. Deze wordt afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Met een positieve indicatie voor verblijf heeft u, als overbruggingsperiode, meteen toegang tot bijvoorbeeld kortdurende opname.

Wilt u meer informatie over wonen in Rikkingahof? Neem dan gerust contact met ons op via 0516 568 770 of vul het contactformulier in.

Ons zorgaanbod

U kunt bij Rikkingahof kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in Rikkingahof of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.